Annons:

Fredrik Skanselid lämnar FlyMe

Fredrik Skanselid, som nyligen hoppade av från vd-posten i FlyMe Sweden, lämnar nu bolaget för gott. Orsaken är att han tappat förtroendet för styrelsen och den nye huvudägaren.

Avhoppet kommer efter en turbulent tid i FlyMe. Spruckna affärer har avlösts av kritik från aktiemarknaden för vilseledande informationsgivning och ägarstridigheter som fått en av huvudägarna, islänningen Palmi Haraldsson, att hoppa av. Tanken på att lämna bolaget för gott har vuxit fram under en lång tid.
– Jag saknar förtroende för styrelsen i ett flertal frågor och hur många saker har hanterats. Det enda jag kunde göra för visa att mina värderingar inte stämmer överens med hur bolaget drivs i dag var att hoppa av.
Fredrik Skanselid, som var en av fyra grundare till flygbolaget, tyckte att riskkapitalisternas inträde i bolaget från början kändes som en frisk fläkt.
– Men nu är det för tvära och snabba kast och det blir alltför nyckfullt för att organisationen ska klara av det. Det som FlyMe behöver är långsiktiga ägare med flygindustriell kompentens.
FlyMe:s koncernchef Finn Thaulow vill inte bemöta Skanselids kritik.
– Det får stå för honom själv. Att Fredrik Skanselid slutar som vd beror från bolagets sida på att vi utnyttjar resurserna bättre om han bara ägnar sig åt arbetet som operativ chef. Jag, som varit vd för FlyMe Europe och också är styrelseordförande för vårt enda dotterbolag FlyMe Sweden, tar över hans uppgifter.
Men att Fredrik Skanselid ska fortsätta att arbeta som operativ chef i framtiden dementeras när Travel News når honom per telefon under tisdagen.
– Jag har sagt upp mitt avtal som vd och operativ chef. Tanken var att jag skulle få ett nytt avtal och bara fortsätta som operativ chef. Men på grund av utvecklingen i bolaget är jag inte intresserad av ett nytt avtal.
Fredrik Skanselid slutar sitt arbete på FlyMe när uppsägningstiden går ut i maj.

Kommentarer är stängda.