Annons:

Oväntat många intresserade av Alitalia

Budgivningstiden för det krisdrabbade italienska flygbolaget Alitalia har nu gått ut och intresset var oväntat stort. Air France-KLM har dock inte lämnat något bud. Flygbolaget meddelade samtidigt att fjolåret inneburit fortsatt stora förluster.

Elva möjliga köpare har anmält sitt intresse att köpa 30,1 procent av flygbolaget. En grupp under ledning av fransmannen Carlo de Benedetti, storbanken Unicredit, det amerikanska riskkapitalbolaget Texas Pacific och det australiska flygbolaget Qantas är några av budgivarna.
Alitalias konkurrent Air One har också lagt ett bud. Men tillsammans skulle flygboalgen få en marknasandel på 70 procent, vilket inte lär godkännas av konkurrensmyndigheter.
Den italienska regeringen verkar heller inte ha gett upp hoppet om Air France-KLM. Finansministern håller fortfarande dörren öppen för en internationell allians.
Flygbolaget redovisade samtidigt ett nytt dåligt resultat. Förlusten fär fjolåret beräknas till 380 miljoner euro och intäkterna föll med 122 miljoner euro.
Under december flög 4,5 procent färre resenärer med flygbolaget, enligt E24.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024