Annons:

FlyMe skjuter upp redovisning- köper in sig i nytt bolag

FlyMe höll en extra bolagsstämma under gårdagen där man beslutade att skjuta upp sin redovisning till måndag. Gårdagen var också sista chansen för bolaget att registrera sin nyemission om 34 miljoner kronor hos Bolagsverket. Det är ännu oklart om detta har skett. Extrastämman godkände samtidigt ett köp av aktier i River Don Ltd, majoritetsägare i Global Supply Systems.

I höstas tecknade FlyMe avtal med River Don om att köpa 50 procent. River Don äger 51 procent av aktierna i det brittiska flygbolaget Global Supply Systems, enligt DI.
– Det är helt oacceptabelt att vi ska ta ett sådant gigantiskt beslut i ett bolag som har mycket stora likviditetsbekymmer där nyemissionen sägs vara fulltecknad, men där betydande delar av emissionen inte är inbetald och man inte kan berätta när pengarna kommer. Man hoppas att de kommer i dag (onsdag), men vet inte detta, säger Gunnar Ek, Aktiespararnas bolagsbevakare.
Enligt Gunnar Ek röstade merparten av aktieägare mot affären, men huvudägaren Cognitions ombud röstade ja och styrelsens vilja gick därmed igenom. Bakom Cognition finns Christen Ager-Hanssen och John Robert Porter, som är ägare till River Don.
Styrelsen ändrade sig dock under stämman och föreslog att man ska köpa 49 procent av aktierna, enligt Gunnar Ek.
– Man har dessutom fått en option som ger bolaget rätt att köpa resterande aktier, nu köper man bara 25 procent av aktierna. Resterande aktier får man köpa i december. Därför att man har inte pengar, säger han.Egentligen skulle redovisningen ha skett igår, men flygbolagsledningen försenar den med hänvisning till att man har haft en ”mycket stor arbetsbörda”.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024