Annons:

FlyMe går i konkurs

FlyMe ansöker på fredagsmorgonen om konkurs.- Vi har inte tillräckligt med likvida medel för att upprätthålla verksamheten, säger moderbolagets vd Finn Thaulow.Drygt 2 500 resenärer berörs enbart under fredagen av insällda flygningar. Dessa fick i natt beskedet via sms ungefär klockan 1.30.

Styrelsen tog beslutet sent på torsdagskvällen, enligt DI. Vd Finn Thaulow säger att det beror på två saker.
– Det beror dels på nyemissionen som skulle ha gett oss 33,7 miljoner kronor, men som inte kom, dels att vi har en relativt stor summa som är spärrad av Handelsbanken som är kortinlösande bank. När vi säljer biljetter bygger vi upp skuld och nu har vi kommit till ett läge där vi tyvärr inte kan upprätthålla verksamheten längre.
Bolaget skickade sent på onsdagen en anmälan om de återstående 34 miljoner kronorna från nyemissionen till Bolagsverket.
Den 10 januari delregistrerade FlyMe sin nyemission, men 34 miljoner kronor saknades. Den 28 januari var sista dagen för anmälan av de resterande pengarna, men FlyMe slutregistrerade aldrig pengarna, enligt DI.
FlyMe skrev under gårdagen i ett pressmeddelande att man skulle göra den sista registreringen när dessa pengar kommit in till dem, men har nu alltså givit upp och ansöker om konkurs.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024