Annons:

FlyMe Europe konkurshotat efter svenska FlyMes krasch

FlyMe Europe hotas av konkurs efter dotterbolagets konkurs och försöker nu driva in pengar från det svenska dotterbolagets huvudägare Cognition AS. Cognition, med Christen Ager-Hanssen i ledningen, har inte betalat in de närmare 34 miljoner kronor som man garanterat i FlyMes nyemission.

FlyMe Europe ska nu upprätta en kontrollbalansräkning och aktieägarna kommer att kallas till en bolagsstämma för att eventuellt besluta om en nedskrivning av aktierna.
Den tidigare huvudägaren Palmi Haraldsson hade före FlyMes extra bolagsstämma den 28 februari fått ett erbjudande från styrelsen.
– Styrelsen ringde mig några dagar innan och försökte sälja boalget. Men det fanns ingen chans att köra det. De hade sålt 50 000 biljetter för en kronor. Det enda alternativet var krasch, säger Palmi Haraldsson som nu har lagt bud på kundregistret.
– Jag visste att ekonomin inte var bra men jag trodde inte att det skulle gå så fort. Jag blev ledsen och sedan förbannad. Detta hade inte behövt hända om företaget inte skötts så dåligt, säger Fredrik Skanselid, grundare och avhoppad vd, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024