Annons:

Torys föreslår miljöskatterpå flyget i Storbritannien

Det brittiska konservativa partiet har lagt fram en rad förslag för att minska koldioxidutsläppen från flygtrafiken under namnet Greener skies. Europas regionala flygbolag reagerar med ilska och anklagar partiet för McCarthyism.

– De senaste förslagen från det brittiska konservativa partiets ledare angående begränsning och beskattning av flygresor av miljöorsaker påminner mer om den sorts förföljelse som sags under McCarthy-eran i USA än de välgenomtänkta och balanserade policyr som miljöskyddsfrågor kräver, säger Mike Ambrose, vd för European Regions Airline Association i ett meddelande till europeiska flygbolags-vd:ar.
Förslaget inkluderar tre delar: bränsleskatt och/eller -moms på inrikesflygningar, ersättning av den nuvarande flygskatten med en skatt baserad på koldioxidutstläpp och ett program som innebär att resenärer som flyger ofta betalar högre skatt, enligt e-tid.com.
Mike Ambrose menar att förslagen är en irrationell förföljelse av ”en industri som ger ett enormt ekonomiskt och socialt bidrag till Europa, men bara är ansvarig för en väldigt låg procent av föroreningarna”.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024