Annons:

FlyNordic riskerar miljonförlust i Go Internationals konkurs

Fly Nordic riskerar att förlora miljonbelopp kronor i Go Internationals konkurs. Ännu större fordringar på resebyrån, som specialiserat sig på resor till Senegal, har en franska hotellkedjan, Selectour, 2 miljoner och Savana Hotel Club, 1,1 miljoner.

– Som det ser ut i dag kan inte någon fordringsägare räkna med utdelning i konkursen. Det finns åtminstone 4-5 miljoner kronor i skulder i konkursen. Förutom hotell och flyg finns det runt hundra resenärer som har fordringar på bolaget och resegarantin räckte inte till på långa vägar, säger konkursförvaltaren Pär Broomé.
Anledningen till konkursen i början av mars var, enligt konkursförvaltaren, att bolaget var underkapitaliserat och inte kunnat betala sina skulder.
Vd Ulf Berg, som tidigare även figurerat i konkurserna för Asia Booking Center, Ut&Res, Skånska Stugbokningcentralen, riskerar nu åtal för brott mot resegarantilagen.
-Ulf Berg har lämnat fel uppgifter om allt, förmodligen i syfte att få lägre resegarantier. Varken uppgifter om intäkter, antal resenärer eller betalningsvillkor stämmer. Därför har vi lämnat in en anmälan till åklagaren angående både Ulf Berg och företaget, säger Elin Thorp på Kammarkollegiet.

Läs hela nyheten i Travel News senaste nummer som utkommer denna vecka.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024