Annons:

SAS förbättrar Q1-resultat

SAS levererade ett resultat för första kvartalet som var bättre än analytikernas förväntningar. Resultatet före realisationsvinster och engångsposter uppgick till -469 miljoner kronor ( -1 319), en förbättring med 850 miljoner kronor.

Det första kvartalet är generellt sett det svagaste för SAS och även i år redovisas förlust. Den var dock lägre än analytikernas förväntningar, som enligt nyhetsbyrån Direkt låg på -521 miljoner kronor.
SAS resultat före skatt var -477 miljoner kronor, medan medianprognosen från analytikerna låg på -615 miljoner kronor.
Omsättningen i SAS-koncernen ökade med 6,7 procent till 13 839 ( 12 976). Resultatförbättringen förklaras i SAS pressrelease med en hälsosam marknadstillväxt, högre yield, effektiv kapacitets- och kostnadskontroll och nya affärsmodeller.
– Första kvartalet utvecklades i positiv riktning. Konjunkturen var fortsatt god och har bidragit till att marknaden växer, säger SAS koncernchef Mats Jansson, som nu är inne på sin femte månad på chefsposten.
Enligt SAS finns inga tecken på en nedgång i konjunkturen på flygmarknaden. Däremot finns osäkerhet rörande styrkan till tillväxten, den framtida konkurrenssituationen och de ökande bränslepriserna. SAS räknar dock med fortsätt passagerartillväxt i de flesta av SAS marknader under året, men även att konkurrensen kommer att förbli intensiv.

Kommentarer är stängda.