Annons:

Martin Creydt lämnar Rezidor för Scandic

Rezidor Hotels Skandinavienchef Martin Creydt blir ny Sverigechef för Scandic.- Familjen ville återvända till Sverige efter fyra år i Norge. Det sammanföll med att det här spännande erbjudandet dök upp, säger han till Travel News.

Scandic blir den fjärde större hotellkedjan i Norden som Martin Creydt arbetar för. Tidigare har han varit Sverigechef för First Hotels, Choice Hotels och under de senaste fyra åren Norgechef för Rezidor, där han på 18 månader lyckades vända förluster till vinst. Sedan 2006 har han kombinerat Norgechefsjobbet med ansvaret för Rezidors hela Skandinavienverksamhet.
– Jag har fogat samman tre länder till en enhet. Nu när den nya organisationen är implementerad kan man säga att min ”mission is completed”. Då känns det rätt att lämna över till en ny person.
Inom Rezidor kom dock Creydts avhopp som en överraskning. Den mycket entusiasmerande och drivande Skandinavienchefen har varit uppskattad internt. I den senaste kvartalsrapporten utmärkte sig också Nordenverksamheten för goda resultat, trots att antalet franchisetagare i Sverige minskat.
Martin Creydt får det operativa ansvaret för Scandics 70 svenska hotell, den största enheten inom Scandic, vars nya ägare tidigare rekryterat Frank Fiskers som koncernchef.
– Dessa schackdrag från de nya ägarna visar att Scandic inte bara tänker ägna sig åt förvaltning. Jag ser verkligen fram emot att få jobba ihop med Fiskers, säger Martin Creydt.
Frank Fiskers har också ett förflutet från både First Hotels, där han var vd och koncernchef, och Rezidor, men han och Creydt har aldrig arbetat samtidigt inom samma hotellbolag.
Martin Creydt börjar sitt nya jobb på Scandic efter sommaren. Han har tre månaders uppsägningstid från Rezidor, men fick lämna det operativa ansvaret med omedelbar verkan. I avvaktan på en ny Skandinavienchef kommer Rezidors skandinaviska hotelldirektörer att rapportera direkt till hotelledningen i Bryssel.

Kommentarer är stängda.