Annons:

Självbetjäning populärt i Europa

Europeiska flygbolag ligger i fronten för bland annat incheckning på nätet.

Hundra flygbolag i Europa har svarat på en enkät om it-trender av SITA och Airline Business. Av dessa erbjuder 59 procent incheckning på webben och 95 procent planerar att erbjuda möjligheten inom två år. Det globala genomsnittet för den senare frågan är 89 procent.
– Flygbbolag använder incheckning via nätet mer och mer eftersom de vill göra det enklare för resenärerna. Vad kan vara enklare än att checka in själv via internet? Dessutom är det relativt enkelt att installera och det sparar kostnader så det handlar om en vinst både för passagerare och flygbolag, säger Paul Coby, Styrelseordförande för SITA.
37 procent planerar att införa ett system med självbetjäning för boarding och 40 procent planerar system där passagerare själva kan söka efter förlorat bagage. 21 procent erbjuder redan möjligheten att checka in via mobiltelefon och 59 procent planerar att införa tjänsten.
De vanligaste it-funktionerna bland de europeiska flygbolagen är bokning och incheckning, vilket 66 procent har tjänster för.

Kommentarer är stängda.