Annons:

Nya regler väntas skapa kaos på brittiska flygplatser

Från och med i dag får flygresenärer ha med sig två handbagage på flygningar från Storbritannien. Men kaos väntas eftersom inte alla flygbolag lever upp till nya säkerhetskrav och inte alla flygbolag tänker följa de nya reglerna.

Det har under en tid endast varit tillåtet att ta med ett kolli, inklusive handväskor, datorväskor, plastkassar och liknande som handbagage förbi de brittiska flygplatsernas säkerhetskontroller. Nu lättar dock de brittiska luftfartsmyndigheterna på reglerna och från och med i dag får passagerare ha med sig två handbagage. Kaos, förvirring och långa köer väntas på grund av de nya reglerna, och att inte alla flygbolag och flygplatser anammar reglerna.
Nitton flygplatser i Storbritannien tar till sig reglerna, men exempelvis Gatwick, Liverpool John Lennon och Edinburgh lever inte upp till de säkerhetskrav som är kopplade till de lättade restriktionerna.
Ryanair tänker dock inte låta sina resenärer ha mer än en handbagage, liksom EasyJet och flera andra flygbolag. Andra bolag gör det hela än mer komplicerat. Lufthansa tillåter exempelvis två väskor i businessklass, men ett handbagage och en datorväska i ekonomiklass, enligt DN.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024