Annons:

Resandet ökade kraftigt under andra hälften av 2007

Antalet passagerare på LFV:s flygplatser ökade med två procent under fjolåret. Under årets sista sex månader ökade resandet med 3,1 procent. Utrikesresandet ökade med sju procent under slutet av året.

Under årets första hälft ökade det totala resandet 0,4 procent. Under helåret var det utrikesresandet som ökade, med fem procent, medan inrikesresandet minskade, med tre procent.
– Det är fjärde året i rad som utrikestrafiken ökar. Sedan år 2004 har antalet utrikesresenärer ökat med nästan 20 procent. Det avspeglar den goda konjunkturen i Sverige och omvärlden och visar också hur viktigt det är för tillgängligheten med ett stort utbud av internationella direktlinjer för effektivt resande till och från Sverige, säger Per Fröberg, presschef LFV.
Kiruna flygplats ökade mest med sina tolv procent och Bromma näst mest med tio procent. Visby och Ängelholm Helsingborg ökade med nio procent vardera, Skellefteå med sju och Karlstad med sex procent.
Jönköping tappade däremot 15 procent, Åre Östersund sex procent och Malmö en procent.
Antalet landningar i linjefart och charter minskade med tre procent. Utrikes minskade med en procent och inrikes med fem procent.
I december ökade antalet passagerare med två procent jämfört med samma månad 2006. Utrikes ökade med sju procent medan inrikes minskade med fem.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024