Annons:

Terminalkaoset fortsätter på Heathrow

British Airways har fortsatta problem på den nyöppnade terminal fem på Heathrow.

Nu skickar flygbolaget tusentals resväskor till Milano i ett försök att hantera försenade väskor. Väl där ska en budfirma sortera och endera köra ut eller flyga bagaget till dess ägare.
Flygbolaget får fortfarande ställa in flygningar på grund av problemen. I dag hoppas man kunna genomföra 92 procent av sina flygningar, enligt Evening Leader.
Så många som 28 000 resväskor har hittills fått läggas i förvar på grund av förseningarna, enligt flygminister Jim Fitzpatrick.
Men vd Willie Walsh hävdar att siffran är 19 000 och tillägger att han fått höra mycket beröm för terminalen av passagerare.
Analytiker tror att bagageförbistringen kan kosta flygbolaget mellan 20 och 50 miljoner pund, enligt Thisislondon.co.uk.
Flygbolaget överväger nu att skjuta på planerna att flytta över fler flygningar till terminalen. Enligt de ursprungliga planerna skulle ytterligare 20 procent av flygbolagets turer flyttas från terminal fyra till fem i slutet av månaden.
Men utrymmet på terminal fyra är redan uppbokat av Air France-KLM som menar att British Airways måste flytta ut, enligt Travelmole.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024