Annons:

Rekordhöga hotellpriser spås sjunka

Början på slutet på de kraftiga prishöjningarna sägs vara här.

I världens dyraste hotellstad Moskva har de redan höga priserna ökat med 25 procent på bara ett halvår. Där får en affärsresenär nu vara beredd att betala nästan 3 500 kronor per natt. Men i Mumbai har höjningarna ännu högre. Hotellpriserna där har stigit med 37 procent det senaste halvåret. Med ett snitt på 2 364 kr per natt är Mumbai nu världens näst dyraste hotellstad. Det visar HRG:s halvårsanalys av hotellmarknaden.
Även europeiska städer följer med i utvecklingen. Stockholm återfinns exempelvis på plats tio och hälften av städerna på topplistan är europeiska. I Stockholm ökade priserna med 15 procent.
– Att prishöjningen blir så stor som 15 procent i Stockholm beror främst på att den svenska kronan hävdat sig väl senaste året. Det har blivit betydligt dyrare för bland annat britter att resa hit men ser vi på prisutvecklingen i lokal valuta så ligger den på måttliga två procent, säger Hans Holmen, Nordenchef för HRG.
Men de kraftiga prishöjningarnas dagar sägs nu vara över.
– Höjningarna är inte lika stora som under samma period i fjol.  När tillväxten i ekonomin avstannar kommer vi nog att se en rimligare prissättning om hotellen skall behålla nuvarande bokningsnivåer, säger Hans Holmen.
På tredjeplats på listan hamnar Paris, följt av Milano, Genève, Dubai, Abu Dhabi, New York och Zürich.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024