Annons:

Arvtagare köper Astrid Lindgrens Värld

Vimmerby kommun säljer teaterparken Astrid Lindgrens Värld efter nio år. Köpare är författarens arvtagare genom Saltkråkan AB.

Kommunen säljer 90 procent av sitt aktieinnehav i Astrid Lindgrens Värld AB till familjeföretaget Saltkråkan för 22,5 miljoner kronor. Saltkråkan äger i dag alla rättigheter förknippade med Astrid Lindgrens litterära verk.
– Astrid Lindgrens Värld står inför stora utmaningar och möjligheter. Därför har kommunen erbjudit oss att gå in som ny huvudägare. Vi på Saltkråkan har som mål att i Astrid Lindgrens anda fortsätta att utveckla parken till en ännu större upplevelse på sommaren. Vi vill också skapa förutsättningar för att driva teaterparken under fler perioder av året och attrahera ännu fler besökare än i dag, säger Nils Nyman, vd för Saltkråkan AB.
Parterna är överens om att vinster som skapas i bolaget även fortsättningsvis ska återinvesteras i verksamheten, för att ge bolaget bästa möjliga grund för en fortsatt stark utveckling och tillväxt i Astrid Lindgrens Värld. Saltkråkan planerar, nu tillsammans med Astrid Lindgrens Värld, att som majoritetsägare investera i ett fullservicehotell med badanläggning i anslutning till parken.
– Astrid Lindgrens Värld har kommit att få stor betydelse för bygden – både kommersiellt och kulturellt. Nu har vi kommit till ett vägskäl där en fortsatt utveckling kräver betydande insatser av kapital, och driften av en teaterpark är inte en prioriterad uppgift för kommunen. Därför kan vi inte tänka oss en bättre ägare än Saltkråkan, säger Carl-Axel Centerstig, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024