Annons:

Rekordsiffror för Scandic

Första halvåret i år innebar nya rekordsiffror för Scandic Hotels. Intäkterna ökade till 383,2 miljoner euro (3 612 miljoner kronor) och rörelseresultatet med 22 procent till 55,8 miljoner euro (546,9 miljoner kronor). – Scandic fortsatte sin positiva utveckling och vi redovisar ett förbättrat resultat första halvåret jämfört med föregående år både vad gäller intäkter, rörelseresultat och hållbarhetsvärden. Efterfrågan har varit god framför allt i storstäderna, där såväl beläggningen som rumspriserna ökade, säger Frank Fiskers, koncernchef för Scandic.

Den oerhört starka utvecklingen fortsatte de första fyra månaderna 2008. Sedan saktade det in något under maj och juni. Även under hösten syns en viss avmattning. Företagen har börjat se över sina resekostnader och resemönster.
– Vi märker skillnad mellan första halvåret i år, som började så oerhört starkt, och andra halvåret i år. Trots detta hoppas vi att årets omsättning slutar något över i fjol och att vi gör ett lika bra helårsresultat. 
Den offensiva expansionsstrategin som sjösattes i och med EQT:s förvärv i mars i fjol har fortsatt under perioden. Under våren 2008 öppnade Scandic fyra nya hotell med sammanlagt 579 rum på tre orter i Sverige och en i Danmark.
– Vi har också påbörjat fem nya hotellprojekt i Moskva, Århus, Oslo Gardemoen, Haugesund och Karlskrona. Det innebär att vi har adderat totalt 15 hotell till Scandickedjan sedan oktober 2007.
Scandic har för avsikt att fortsätta med en stark expansionstakt, även om hotellkedjan i sämre tider gör en tuffare bedöming av varje enskilt förvärv. 
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024