Annons:

Tågluffaren Niclas blir flygets försvarare

Som inbiten tågluffare tar SAS nye presschef lika gärna tåget som flyget. Men på Travel News var vi mest nyfikna på vilket paradis Niclas Härenstam drömmer om att flyga till när höstmörkret tätnar.

1 Ditt värsta flygminne?
– Jag älskar att flyga och eftersom jag är rätt så insatt blir jag sällan rädd. Men jag minns en gång när jag var på väg till Malmö och var så där gräsligt förkyld. Vid inflygningen började det som en kittling ovanför ögonen för att sedan kännas som om de skulle ploppa ut och att huvudet skulle sprängas. Döden verkade vara ett bra alternativ i det läget.
2 Hur planerar du att överleva höstmörkret?
– Jag är sjukligt intresserad av att planera nya resor, så under hösten brukar jag fundera på jordens alla hörn. Men till våren hamnar vi ändå alltid i Thailand.
3 Vart flyger du helst?
– Jag drömmer om Söderhavet! Jag är inte så kinkig, det går bra med vilken söderhavsö som helst. Men som sagt, det blir oftast Thailand …
4 Vad finns i din taxfreepåse?
– Lakrits! Man måste alltid köpa saltlakrits när man åker utomlands. Efter en heldag på stranden blir man så vansinnig sugen.
5 Hur försvarar du SAS bäst när det gäller miljön?
– Vi är världsledande när det gäller att jobba med miljöfrågor, såsom gröna inflygningar, och vi försöker exportera vårt kunnande till kollegorna runt om i världen och ordnar även studiebesök. Vi är beredda på att inte bara prata miljö utan också utarbeta konkreta miljöåtgärder.
6 Vilken är den ultimata nyheten om SAS?
– Rubriken: ”SAS framröstad som hela svenska folkets favoritbolag.”
7 Var jobbade du som journalist?
– Jag var sist på TV4 Skaraborg där jag mest jobbade som programledare. Innan dess var jag lokalreporter på Värnamo Nyheter i Småland, där jag kommer från.
8 Hur känns det att ha bytt sida från journalist till informatör?
– Nu svarar jag på frågor i stället för att ställa dem, annars är det i princip samma sak. Det är som man brukar säga, en bra journalist kan man använda till vad som helst. Det viktigaste är att man tycker att det man gör är viktigt.
9 Aftonbladet eller Svenska Dagbladet?
– Aftonbladet. Jag tycker om kvällstidningarna. De är lite snabbare, lite kortare, lite vassare.
10 Ditt mest romantiska semesterminne?
– Palau Perhentian i Malaysia. En fantastisk ö som känns långt från allt. Där råder lugnet. Vi hade endast kallvatten, och el bara på kvällar och nätter. Något nattliv finns inte. Och det behövdes ju inte heller, det var ju bröllopsresa …
11 Sommarens bästa upplevelse?
– Jag är en inbiten tågluffare och på väg från Istanbul till Paris i somras blev mitt ressällskap och jag ett dygn försenade i Belgrad. Det visade sig bli en väldigt lyckad förening och gav oss tillfälle att upptäcka Serbien.
12 Hur ser ditt liv ut om fem år?
– Då är jag väl presschef på SAS. Och har ännu fler diskussioner om kläder med dottern.
13 Idealist eller pragmatiker?
– Mest pragmatiker, men om man kan kalla resandet för en ideologi så är jag idealist. Det är viktigt att få resa, att få nya upplevelser och möta nya kulturer.
14 Barrunda eller fredagsmys?
– Det blir ju fredagsmys, jag har inget val där riktigt. Det har blivit som en institution där hemma med popcorn, chips och Bolibompa.
15 Svenskens bästa och sämsta egenskap?
– Våra bästa egenskaper är att vi är informella och ärliga. Vår sämsta är att vi gärna följer jantelagen.
16 Monty Pythton eller Stefan och Christer?
– Monty Python. Men jag måste erkänna en sak. När jag jobbade som reporter på Värnamo Nyheter fick jag i uppdrag att recensera Stefan och Christer och tänkte att ”nu ska jag skriva ner dem!”. Men så visade de sig vara jättebra.
17 Vilken egenskap gör dig mest förbannad hos andra människor?
– Människor som är irrationella och omständliga.
18 Vad gör dig mest nervös?
– Inte så mycket egentligen. Det skulle väl vara att dyka ner i vatten. Jag är en riktig badkruka.
19 Är du släkt med Magnus?
– Ja, på håll. Det är mammas syssling.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024