Annons:

Färjetrafiken mellan Gotland och Öland fortsätter

Färjan mellan Öland och Gotland kommer att gå även nästa sommar.

Färjetrafiken mellan Gotland och Öland ska fortsätta att gå.
– Sedan vi fått besked om att Regionförbundet, i samarbete med Borgholms kommun och Gotlands kommun, går in med ett stöd på en miljon kronor har vi beslutat att köra trafik mellan Gotland och Öland nästa sommar, säger Maja Horwitz, vice vd på Destination Gotland.
Destination Gotland återupptog trafiken mellan öarna sommaren 2007, det var då tio år sedan linjen trafikerades senast. Under sommaren 2008 blev antalet resenärer lägre än förväntat samtidigt som oljepriserna steg till rekordnivåer.
– Vi hade hoppats att vända första sommarens underskott till ett mindre överskott den här sommaren, men så blev tyvärr inte fallet, säger Maja Horwitz.
Nu kommer en arbetsgrupp med berörda aktörer att bildas. Deras uppgift blir att arbeta fram en konkret utvecklingsstrategi och handlingsplan för hur linjen kan utvecklas, bland annat med hjälp av marknadsföring.
Nästa års säsong blir kortare än årets, trafiken kommer att börja en vecka efter midsommar och pågå till mitten av augusti. Genom samordning med övriga linjer i Gotlandstrafiken kommer avgångstiderna att variera mellan veckodagarna. Det kommer att bli såväl morgon-, dag- som kvällsavgångar.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024