Annons:

Clerkestam lämnar Carlson Wagonlit

Carlson Wagonlits kommersielle direktör Fredrik Clerkestam lämnar affärsresebyrån Carlson Wagonlit för att bli konsult.

– Det var ett svårt beslut. Men det är dags att göra bokslut för mina år på resebyrå. Jag brinner för reseprocesser och tekniken bakom dem och jag kommer att vara engagerad som konsult i olika projekt på marknaden. Jag kommer inte att lämna branschen, säger han till Travel News.
Clerkestam avgår på egen begäran och blir därmed ytterligare en nyckelperson från uppköpta Ark Travel som lämnar CWT. Han var arkitekten bakom Ark Travels egenutvecklade självbokningssystem Arktis tillsammans med it-chefen Isac Wedengren. Han har även arbetat inom Scanworld och Resia.
Det är inte så att CWT tröttnat på dig och att du inte passar i en global organisation?
– Jag har känt mig accepterad i den globala organisationen. Jag har okonventionella metoder som inte alltid rimmar med processer inom ett globalt företag, men det var det paketet som CWT ville ha när de köpte Ark och det har jag levererat och där har jag inte vikt mig en centimeter, säger Clerkestam.

När han slutar 1 november återstår bara en person från tidigare Ark Travel i Carlson Wagonlits svenska ledningsgrupp, affärsreseansvarig Kent Wahnberg. Vd Susanna Bervå hoppade av i våras och har ännu inte fått någon permanent ersättare. It-chefen Isac Wedengren är numera anställd inom CWT:s europeiska organisation.
Som ny kommersiell direktör tillträder Johan Wilson, som kommer närmast från egen verksamhet men har många år bakom sig inom American Express.
Patrick N Andersen, t f vd på CWT i Sverige kommenterar avhoppet i en pressrelease:
– Jag vill tacka Fredrik för det han tillfört CWT. Hans insatser kan inte överskattas och det känns bra att vi kommer att kunna fortsätt arbeta tillsammans. Samtidigt är det glädjande att vi kunnat rekrytera Johan Wilson, vilket gör att vi kan fortsätta bygga vidare för att skapa en affärsresebyrå som både har styrkan av ett globalt nätverk och samtidigt har en betydande lokal förankring.

Läs tidigare artikel:  Bervå avgår som vd för Carlson Wagonlit
 

Kommentarer är stängda.