Annons:

Easyjet protesterar också mot utsläppsrätter

Easyjet klagade härom dagen på att SAS skrivit till de skandinaviska regeringarna om det nya förslaget om handel med utsläppsrätter. Men för bara en vecka sedan klagade Easyjet själva på förslaget.

I brevet från SAS till Norges, Sveriges och Danmarks regeringar skriver flygbolagets vd Mats Jansson att det nya förslaget om att utsläppsrätterna ska säljas på auktion blir dyrt, skriver Flygtorget.
Flygbolaget vill i stället att det tidigare förslaget, som innebär att 15 procent av rätterna säljs till högstbjudande, ska vara det som tas vidare.
”SAS vill uppmana den danska, norska och svenska regeringen att verka för att det beslut som tos i juli får kvarstå, och inte återigen förändras genom en illa genomtänkt administrativ förändring av ett system, som aldrig var tänkt att användas för vår typ av industri och där man nu riskerar att skappa en markant konkurrensnackdelför europeiska företag”, skriver Mats Jansson.
Easyjet kritiserade förra veckan hela systemet för utsläppsrätter, via branschorganisationen European Low Fares Airlines Association, ELFAA.
”Kommissionen och parlamentet borde avfärda kraven på auktionering av flygets utsläppsrätter, som egentligen är en skatt”, menar ELFAA:s generalsekreterare John Hanlon.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024