Annons:

Ryanair står starkt i krisen

Trots krisen inom flygbranschen finns det fortfarande flygbolag som presterar stora vins-ter. Ryanairs vinst under första halvåret, april–september, blev 215 miljoner euro, vilket motsvarar 2,1 miljarder svenska kronor. Men inte ens lågprisjätten har klarat sig helskinnad undan skenande oljepriser. Halvårsresultatet minskade med 47 procent, även om det var bättre än vad analytikerna hade räknat med. Att bränslekostnaderna mer än fördubblats till 788,5 miljoner euro, 7,7 miljarder kronor, var en anledning till nedgången.

– Att nå en nettovinst på 215 miljoner euro i så svåra marknadsförutsättningar med rekordhöga oljepriser visar styrkan av vår lågprismodell, säger koncernchefen Michael O’Leary.
 Ryanair upprepar sin prognos om att bolaget ska gå break-even för helåret 2008/2009. Koncernchefen tror att det lägre bränslepriset ska kompensera för ett sjunkande snittpris på biljetter.
–  Även om vi inte har en fullständig översikt än tror vi nu att det genomsnittliga biljettpriset under andra halvåret kommer att falla med 15 till 20 procent, vilket leder till förluster i tredje och fjärde kvartalet. Snittet för hela året skulle kunna falla med nästan 12 procent, men dessa lägre priser övervägs mer än väl av lägre bränslekostnader, säger O’Leary.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024