Annons:

SJ satsar på Köpenhamn

SJ utökar från 2 till 14 tågförbindelser till Köpenhamn.

Från och med den 11 januari sätter SJ in tolv nya tågförbindelser till Köpenhamn.
– Genom att öka antalet direkta tåg till 14 vill SJ knyta Sverige och Danmark närmare varandra och tydligt markera vår närvaro i Köpenhamn, säger SJ:s vd Jan Forsberg.
Mellan Linköping och Kastrup flygplats blir det nu exempelvis sex direkta förbindelser per riktning med en restid på 3,5 timmar. Från Nässjö tar motsvarande resa 2,5 timmar och från Stockholm fem timmar. För de övriga sju förbindelserna med X 2000 på linjen Stockholm – Malmö finns det anslutningar till och från Köpenhamn med Öresundstågen. Från Växjö och Alvesta blir det en tidig morgonförbindelse direkt till Kastrup och Köpenhamn och en motsvarande förbindelse på kvällen från Köpenhamn/Kastrup med X 2000.
– Vi vet att många kunder idag efterfrågar snabba och bekväma resor till och från Kastrup flygplats och Köpenhamn. Detta är en strategiskt viktig satsning för SJ, säger Jan Forsberg.
Mellan Göteborg och Köpenhamn kommer SJ att köra tre direkta förbindelser med X2000 via Hässleholm och fyra förbindelser med Intercitytåg via Helsingborg, totalt sju tågförbindelser per riktning till och från Köpenhamn.
Från Halmstad och norrut blir det en ny förbindelse med X2000 på morgonen till Stockholm och en motsvarande förbindelse på kvällen ner från Stockholm till Halmstad. Dessutom körs en veckoslutsförbindelse med Intercitytåg från Göteborg till Malmö på fredagar och från Malmö och norrut på söndagar.
– SJ har öppnat en bas i Köpenhamn med egen personal och en trafikchef. Vi vill vara på plats för att kunna erbjuda service till våra kunder, säger Jan Forsberg.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024