Annons:

Next Jet öppnar linje till Östersund

Flygbolaget Next Jet öppnar en linje mellan Stockholm Bromma och Östersund i januari. Därmed kommer tre flygbolag att slåss om kunderna i Jämtland nästa år.

SAS har varit ensam herre på täppan på linjen sedan Norwegian lade ner sin linje i slutet på sommaren. För två veckor sedan meddelade Sverigeflyg att bolaget börjar flyga Arlanda – Östersund i vår.
Men innan dess hinner Next Jet öppna sin linje mellan Östersund och Bromma 26 januari. Linjen trafikeras med en Saab 340 med 34 säten.
– Linjen är bokningsbar redan nu på vår hemsida. För resebyråer pågår integrationen med Amadeus, där vi med interlineavtal knyter an till SAS linjer i Europa. Det är viktigt eftersom vi även tagit över flera Norrlandslinjer sedan i slutet på oktober, säger vice vd Brian Liddle på Next Jet.
Tål Östersundslinjen tre operatörer?
– Vi ser oss delvis som ett komplement till SAS och Sverigeflyg. Vi flyger från Bromma och de från Arlanda. Vi kan även koppla linjen till vår tvärlinje som går från Östersund via Umeå till Luleå, säger Brian Liddle.
Förutom Bromma-Östersund trafikerar Next Jet Arlanda till Gällivare, Hemavan-Vilhelmina, Lycksels-Arvidsjaur, Hagfors-Torsby, Mora-Sveg samt Kramfors. Flygbolaget har även startat en utrikeslinje Örebro-Linköping-Köpenhamn sedan i höstas.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024