Annons:

Första europeiska flyget på 18 år i Bagdad – från Sverige

Det första europeiska passagerarplanet på 18 år landade i Bagdad på fredagen. Men flygningarna får inte göras direkt från Sverige, enligt Transportstyrelsen.

Med 150 passagerare landade det första passagerarflyget från Europa på 18 år på Bagdads flygplats i fredags, enligt DI. Under helgen väntades också passagerarflyg från andra länder, bland annat Hongkong.
Transportstyrelsen hänvisar till Utrikesdepeartementets avrådan från resor till Bagdad när man avslår Nordic Airways ansökan om att få flyga direkt från Stockholm till Bagdad, enligt E24. Nordic Airways har nu överklagat beslutet.
– Vi tycker att människor ska ha rätt att göra sin egen bedömning om vart man vill flyga och som flygbolag har vi gjort en ­diger säkerhetsanalys där vi kommit fram till att det är säkert att trafikera Bagdads flygplats. Det är ett land som just nu går från krig till fred och det finns många i Sverige med irakisk härkomst som längtar efter att kunna återse familj och vänner. Jag är säker på att vi snart får rätt att flyga ­direkt från Sverige, säger Nordic Airways styrelseordförande Henrik Baltscheffsky.
Flygningarna fortsätter varje fredag, men kommer precis som på premiären inkludera en mellanlandning i Köpenhamn. 

Kommentarer är stängda.