Annons:

”SJ:s prispolitik har spårat ur”

Norrlandsarrangörer kritiserar SJ:s krav att återförsäljare av tågresor ska betala resorna när platserna reserveras.

– SJ:s begäran att vi betalar tågbiljetterna i förväg utan att vi ens har en enda bokning innebär att turistande tågresenärer till Norrbotten och Lappland är ett minne blott. Vi har inte råd att betala de miljontals kronor som det handlar om, säger Kjell Eriksson, ägare av reseföretaget LuleBuss och dotterbolaget R-Line i Luleå.
Intresset att resa med tåg till Norrland på arrangerade resor är stort, enligt Kjell Eriksson. Men med SJ:s nuvarande regler kan inte mindre arrangörer längre anordna sådana resor.
– Kunderna betalar aldrig en resa så långt i förväg som upp till sex månader innan. Om vi ska betala resan i förskott innebär det att vi riskerar ett betydande belopp. Det handlar om att vi ska betala cirka cirka 100 000 kronor för 50 resenärer.
Kjell Eriksson är även besviken på Rikstrafiken som tillåter SJ:s regler.
– Jag föreslår att företrädare för SJ och Rikstrafiken kommer till Luleå för att lyssna på oss reseproducenter och vad vi har för uppfattning. Det kan ju ändå inte ligga i SJ:s intresse att konsekvensen av företagets prispolitik innebär att gruppresor med tåg är på väg att försvinna. Med dagens situation är det ingen överdrift att påstå att prispolitiken är på väg att spåra ur.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024