Annons:

Resebyråer förlorare när Roomservice gick omkull

Hotellgrossisen Roomservice Europe har gått i konkurs. Största förlorare är ett det 60-talet resebyråer som varit kunder.

– Via Travel förlorade över 100 000 kronor. Resebolaget i Kungälv förlorade närmare 30 000 kronor. I övrigt är det främst mindre belopp, säger företagets ägare och vd Martin Guldbrandsen. 
Bolaget begärde sig själva i konkurs efter en turbulent höst. Roomservices storsatsning på onlinebokning för resebyråer på webbplatsen lanserades i september 2008 samtidigt som finanskrisen ett faktum.
– Vår orderingång minskade med närmare 75 procent samtidigt som ett antal större valutaförluster  gjorde situationen ohållbar, säger Martin Guldbrandsen.
Han beskriver situationen som en snöboll som kom i rullning. Samtidigt som bolaget fick problem dröjde kunderna med betalningar.
– Jag fick välja mellan att fortsätta med personligt betalningsansvar och att sätta bolaget i konkurs.  Nu förlorar jag själv de 800 000 kronorna som jag har satsat.
Parallellt med Roomservice drev Martin Guldbrandsen även bolaget Evnt Europe, som arbetar med rum till mässutställare. Det knoppades av från Roomservice i fjol och berörs därför inte av konkursen. 
Kommer Evnt Europe att följa i Roomservices fotspår och börja förmedla hotellrum till resebyråer?
– Nej, inte nu i alla fall. Det skulle kännas fel och jag vet inte heller hur bränd jag är i branschen efter det här, säger Martin Guldbrandsen. 
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.