Annons:

Resebyråer förlorare i Roomservices konkurs

Hotellgrossisen Roomservice Europe har gått i konkurs. Största förlorare är ett det 60-talet resebyråer som varit kunder.

– Via Travel, vår enskilt största kund, förlorade över 100 000 kronor. Resebolaget i Kungälv förlorade närmare 30 000 kronor i konkursen. I övrigt är det främst mindre belopp, säger företagets ägare och vd Martin Guldbrandsen. 
Bolaget ansökte sig själva i konkurs efter en turbulent höst. Roomservice stora satsning på onlinebokning för resebyråer på hemsidan lanserades i september 2008. Samtidigt som det stod klart att konjunkturnedgången var djup och finanskrisen ett faktum.
– Vår orderingång minskade med närmare 75 procent samtidigt som ett antal större valutaförluster  gjorde situationen ohållbar, säger Martin Guldbrandsen.
Parallellt med Roomservice drev Martin Guldbrandsen även bolaget Evnt Europé, som arbetar med att hjälpa mässutställare med rum. Bolaget knoppades av från Roomservice sommaren 2008 och berörs därför inte av konkursen. Det kommer att fortsätta drivas i mindre skala.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024