Annons:

TUR 2009: Varsel i SAS Sverige rör 800 anställda

SAS i Sverige har varslat 800 anställda, varav 300 personer inom administrationen och 500 inom stationsverksamheten. Det avslöjade Peter Viinapuu, ny chef för SAS Sverigeverksamhet, för Travel News på TUR-mässan.

Nedskärningarna är en del av besparingsprogrammet Core, som presenterades i samband med årsbokslutet i februari.
– Först i slutet av april kommer det stå klart exakt hur många och vilka som sägs upp. Jag är i full färda med att bygga upp min nya organisation, säger Peter Viinapuu.  
Beslutet att lägga ned de nationella bolagen SAS Sverige, SAS Norge och SAS Danmark har lett till möjligheter att skära inom administrationen. I de 500 varslade inom stationspersonalen ingår till exemepel kabin- och markpersonal, medan piloterna på inte inkluderas då de inte är anställda i de nationella bolagen. 
SAS i Sverige håller även på att dimensionera verksamheten efter efterfrågan, vilket innebär att fyra flygplan kommer att ställas på marken.
– Dimensioneringsarbetet påverkar 40 linjer. I fjol lade vi ned Växjö och Örnsköldsvik,  men som det ser ut i dag kommer vi inte lägga ned några fler linjer. Det handlar istället om att anpassa frekvensutbudet, säger Peter Viinapuu.
 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024