Annons:

TUR 2009:Skårs Gård mest inspirerande mötesmiljö

Skårs Gård i Gällinge vann Avisitas tävling om mest inspirerande mötesmiljö på TUR.

Framtidens konferens hålls nära naturen. Till och med i naturen. Det är i alla fall den grundläggande idéen bakom konferensanläggningen Skårs gård i Gällinge söder om Kungsbacka.
Och Skårs gårds idé om ett giftermål mellan konferensen och naturen vann första pris i tävling om bästa och mest inspirerande mötesmiljö – en tävling arrangerad av bokningsföretaget Avisita.
Juryns motivering var att Skårs gård skapat en miljö ”utan ett spår av slentrian” och – framför allt – att manh använt ”naturen som referensram”.
– Vårt motto är: kom klädd som du vill, bara du har bra på fötterna, säger en lycklig Eva-Marie Ivarsson med ett champagneglas i handen och gula gummistövlar på fötterna.
Den vinnande gården var lantbruk fram till sextiotalet och ägs av Eva-Marie och hennes man. Den prisbelönta grundidéen är att använda skogens olika rum för att få inspiration. Bland annat erbjuder gården ”Walk & Talk” där man helt enkelt går mellan olika naturmiljöer och samtidigt har sin konferens. Allt avslutas med en barfotapromenad i skogen för ”att förstärka sinnesupplevelsen”.
Andra pris gick till Japaninspirerade spaanläggningen Hasseludden Yasuragi i Saltsjö-Boo utanför Stockholm och tredje pris till ytterligare en före detta bondgård, Ästad gård i halländska Tvååker.
Per J Andersson

Kommentarer är stängda.