Annons:

Astrid Lindgrens Värld överklagar dom

Astrid Lindgrens Värld tar momstvist till Regeringsrätten.

Kammarrätten beslutade att Astrid Lindgrens Världs entréavgifter ska beläggas med blandad momspliktighet. Parken menar dock att man är en teaterpark och att entrén ska anses gälla till just teater och därmed innefattas av momsnivån på sex procent.
Företaget har i flera år drivit frågan mot Skatteverket, länsrätt och Kammarrätten. Skatteverket menar att besökarna får tillgång till flera tjänster i parken och biljetterna har därmed blandad moms.
– Att myndigheterna använder argument som rent konkret innebär att de anser att 50 procent av anledningen till att våra besökare kommer till parken där Astrid Lindgrens sagor blir verklighet, skulle vara för möjligheten att gunga, köpa glass, mat eller en tröja är absurt och blir faktiskt direkt löjeväckande när man tar i beaktning att 32 procent av våra besökare kommer från utlandet, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld.
Nu försöker Astrid Lindgrens Värld ta frågan till Regeringsrätten. 
– Regeringen blir inte trovärdig om man tycker att det är rimligt att en besökare som ser Pippi Långstrump på en stadsteater ska betala sex procent moms på sin biljett och samma besökare ska betala en högre moms om man ser samma Pippi Långstrump i teaterparken som bär författarinnan Astrid Lindgrens namn, säger Mikael Ahlerup.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024