Annons:

Ägarkonflikten i Sverigeflyg trappas upp

Delägare Jan Havossar kräver att få lösa in huvudägarnas aktier till 20 procent av marknadsvärdet.

Jan Havossar äger knappt 12 procent av aktierna i Sverigeflyg och hänvisar nu till ett avtal där det sägs att den förfördelade parten har rätt att lösa in en partners aktier i bolaget till 20 procent av marknadsvärdet, om denne partner bryter mot avtalet, enligt Sveriges Radio P4 Gotland.
Tvisten inleddes i fjol sommar då Jan Havossar protesterade mot att han inte fick den information om bolagets utveckling han ansåg sig ha rätt till, mot att huvudägarna tog rabatterade biljetter och använde dem i andra bolag och mot att bolaget omstrukturerades utan att han fick någon information om det.
Huvudägarnas advokat menar dock att det handlar om trakasserier från Havossars sida. Motivet ska enligt advokaten vara att få huvudägarna att tröttna och köpa ut honom till ett högre pris.
Länsstyrelsen har tillsatt en oberoende granskningsman i fallet som har vänt sig till kronofogden på grund av att bolagsledningen försvårat granskningen genom att undanhålla dokument.
Bolagsledningen anser tvärtemot att granskningsmannen har fått se de dokument som han har rätt att se och att han har arbetat för långsamt.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024