Annons:

Travelstart och SAS retar resebyråer

Travelstart startar samarbete med SAS om en paketreselösning, som ska ligga på flygbolagets webbplats. Det har skapat skarpa reaktioner i resebyråledet, som menar att Travelstart sviker resebyråerna.

– Visst blir SAS en direkt konkurrent när de säljer paket. Men med en världsekonomi i kris och en bransch som är nere 15–20 procent jämfört med förra året är det dags att lägga alla gamla tabun åt sidan och göra det bästa av den nya situationen, säger Fredrik Ekstrand, leverantörsansvarig på Travelstart.
Samarbetet började med att Travelstart hörde rykten om att SAS letade efter en arrangör och tog kontakt med flygbolaget. Resultatet blev Travelstarts levererans av en paketreselösning till SAS webbplats där kunderna kan boka både flyg och hotell.
Det handlar om en så kallad white label, vilket innebär att produkten framstår som en ren SAS-produkt på flygbolagets webbplats medan det inte syns att Travelstart står bakom produkten.
– Vi har utgått från vår egen sida för paketresor, där vi normalt sett har ett 80-tal flyg. I SAS-produkten har vi bara tagit med de flygbolag som SAS vill ha och sedan försökt få in våra bästa hotell-suppliers och hotell, säger Fredrik Ekstrand.
Travelstart ser samarbetet med SAS som en stor möjlighet att sälja fler resor.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT    

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024