Annons:

Var tredje affärsresa ställs in

Affärsresandet i Sverige har minskat dramatiskt de senaste månaderna.

Enligt färsk statistik från Rese- och Turistdatabasen har affärsresandet både inom Sverige och till och från Sverige minskat dramatiskt. Var tredje affärsresa har ställts in de senaste månaderna, vilket innebär nästan en miljard i förlorade intäkter för hotell och restauranger i Sverige de senaste fyra månaderna.
Affärsresor till utlandet har minskat med 40 procent de senaste tre månaderna jämfört med samma period i fjol. Affärsresor med övernattning i Sverige har minskat med 28 procent det senaste halvåret. Sammanslaget innebär detta en minskning med över 200 000 färre affärsresor per månad.
Den stora minskningen av affärsresandet påverkar främst flyget och hotellnäringen. Både januari och februari visade minus 20 procent för inrikesflyget. Hotellen har en stor minskning av affärsgäster, nästan 400 000 färre de senaste fyra månaderna jämfört med samma period förra året. Efterson affärsgästerna spenderar cirka 2 200 kronor per dygn innebär detta förlorade intäkter med minst 880 miljoner kronor, huvuddelen av detta för hotellen, men också betydande belopp på restauranger.
De affärsresenärer som ändå reser spenderar dock lika mycket per dygn som i fjol.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024