Annons:

Lägre vinst för SJ – inför sparprogram

SJ rustar inför avregleringen och sänker sina kostnader med 15 procent. Årets första kvartal innebar lägre vinst än i fjol.

Resandet med SJ ökade med tre procent, exklusive Öresundstrafiken, under årets första kvartal. Omsättningen sjönk från 2 116 till 2 112 miljoner kronor och resultatet före skatt från 152 till 83 miljoner kronor.
– Vi ser en minskad ökningstakt i resandet men jämfört med industrin i övrigt har vi hittills klarat oss förvånansvärt bra. Vi håller en hög beredskap för att vidta åtgärder om konjunkturen skulle försämra för oss ytterligare, säger SJ:s vd Jan Forsberg.
Inför avregleringen av tågindustrin inför nu SJ ett sparprogram. Före utgången av nästa år ska SJ:s kostnader ha minskats med 15 procent.
– SJ skall bli effektivare i alla led och personalminskningar kan inte uteslutas även om målsättningen är att detta skall lösas med naturliga avgångar så långt som möjligt. Samtidigt satsar vi på mer flexibla och attraktiva sätt att resa. Vi expanderar bland annat genom tågcharter och evenemangsresor, säger Jan Forsberg.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024