Annons:

Svininfluensan slår mot reseindustrin

Aktier för flygbolag och reseföretag rasade igår på grund av svininfluensan.

Resenärer varnas för influensan och avråds från att besöka smittade områden.
EU:s kommissionär för hälsofrågor Androulla Vassiliou avrådde igår från resor som inte är mycket bråskande till områden i USA och Mexiko som har drabbats av svininfluensan, enligt SvD.
Influensan har nu nått Spanien och åtgärder som rör främst flyget har införts runt om i världen. I Australien, där misstänkta fall av smittan redan finns, ska samtliga passagerare från USA granskas av besättningen före landning. Passagerare från Mexiko med feber sätts i Hongkong i karantän och på Narita i Tokyo undersöks passagerare för förhöjd kroppstemperatur. USA har försökt stänga sin gräns mot Mexiko.
I Mexiko beräknas ett hundratal liv ha krävts av influensan och Mexiko City beskrivs som panikslaget.
I samband med Sars och fågelinfluensan minskade resandet och i går rasade flygbolags aktier på grund av samma oro. Exempelvis rasade Lufthansa med tio procent och British Airways med åtta procent.
Flera flygbolag erbjuder nu sina kunder att utan avgifter boka om sina resor till Mexiko, enligt ATWOnline.
Svenska resenärer rekommenderas av Smittskyddsinstitutet att följa särskilda råd vid resor till drabbade områden, enligt Vagabond. Man bör uppsöka läkare för provtagning och undersökning om man får en influensaliknande sjukdom inom en vecka efter att man vistats i drabbade områden, eller har haft kontakt med personer som har varit sjuka efter att ha varit i sådana områden.
Utrikesdepartementet råder svenskar att i Mexiko undvika folksamlingar och publika transportmedel, vara nära personer med luftvägsinfektioner, inte dela dryckeskärl eller mat, undvika kroppskontakt, tvätta händerna regelbundet och hålla sig uppdaterad om utvecklingen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024