Annons:

Norwegian ser ljust på framtiden

 – Blir det inte värre, så är det bra!Det var kommentaren från Norwegians huvudägare Björn Kjos när han presenterade flygbolagets rapport för första kvartalet, som visade på en nettoförlust på 110 miljoner norska kronor.

Det är ändå en förbättring på 100 miljoner jämfört med samma period föregående år, trots att flygbranschen i sin helhet befinner sig i sin värsta kris i mannaminne.
– Säsongssvängningarna i flygbranschen påverkar alltid första kvartalet negativt. Ser vi detta i kombination med konjunkturnedgången och att vi lanserat en rad nya rutter i Danmark som en följd av Sterlings konkurs tycker jag att vi har lyckats bra, sa Kjos till Dagens Näringsliv i Norge.
Omsättningen ökade med 27 procent till 1 387 miljoner, där den kraftigaste ökningen var på norsk inrikes, som ökade med 39 procent. Norwegian har tolv nya inrikeslinjer jämfört med förra året. Den norska expansionen ska fortsätta under året.
– Vi behöver nya flyg, men vi får några redan i år, även om några flygplan också ska ur trafik. Men kanske kan vi redan i år etablera rutter från Haugesund och Molde. Det är de två städer som står i tur, säg han till DN.no.
Samtidigt har verksamheten i Sverige stramats åt. Totalt sett har intäkterna från den internationella verksamheten, det vill säga allt utom norsk inrikes, ökat med 20 procent.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024