Annons:

LOT på ruinens brant

Det polska flygbolaget LOT upppges av flera källor vara nära konkurs efter en massiv förlust under fjolåret.

Dagstidningen Rzeczpospolita rapporterar enligt Warsaw Business Journal att det polska flygbolaget LOT gjorde en förlust på 700 miljoner zloty, motsvarande 155 miljoner euro, under 2008. Dyra bränslekontrakt gjorda vid en olycklig tidpunkt med höga priser ska stå för över 300 miljoner zloty av förlusten.
Flygbolaget uppges nu har svårigheter att betala fakturor och vägras bankkrediter. Den dystra ekonomiska situationen sägs vara så dålig att en revisor vägrar skriva under den årliga balansräkningen.
En kamp mot tiden inleds nu för LOT som mycket snabbt måste hitta nya ekonomiska partner. Statsstöd är inte aktuellt eftersom EU-kommissionen så sent som år 2001 godkände tillskott för att säkra en omstrukturering.
– Om de inte skaffar sig en strategisk partner kommer detta att vara det sista året för LOT, säger Adrian Furgalski från Transport Consultants Group och nämner Lufthansa, British Airways och Air France-KLM som möjliga köpare.
Försäkringsmäklaren International Passenger Protection har nu fört in LOT på sin lista över flygbolag som inte längre täcks av dem.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024