Annons:

”Rättvisemärkt kaffe finns kvar men eko-osten är borta”

5 frågor till Inger Mattsson, hållbarhetscontroller på Scandic.

Det har gått rykten om att Scandic ska ta bort det rättvisemärkta kaffet  av besparingsskäl?
– Nej, det har jag inte hört talas om. Så sent som i går satt jag och inköpschefen med Rättvisemärkt och diskuterade en utökning av rättvisemärkta produkter.
Hur mycket dyrare är det att servera rättvisemärkt kaffe än vanligt kaffe?
– När vi införde det försvann hela vår vinstmarginal på kaffe. Men då var det svårt att få tag på det, i dag har försäljningen stigit kraftigt vilket gjort att priserna sjunkit, så vi får nog en liten marginal i dag. Men det är inte jag som är experten på det.
Hur mycket drabbas hållbarhetsfrågorna av Scandics besparingar?
– Jag har ett uppdrag från koncernchef Frank Fiskers att se över alla kostnader som är relaterade till hållbarbetsfrågor. Men det mesta miljöarbetet sparar pengar. Fast vi har till exempel slutat med ekologisk ost, som är väldigt dyr, och ersatt den på våra frukostbord med en ny sort ekologisk müsli.
Får frukostätarna ingen ost alls?
– Jo, vi har två vanliga ostar, en mild och en stark, men de är inte ekologiska. Men vi uppfyller ändå villkor för Kravfrukost med god marginal.
När hållbarhetsdirektör Jan-Peter Bergqvist slutade i vintras ersattes han inte i koncernledningen, är det inte ett tecken på att området prioriteras ner i kristider?
– Scandic är ett företag som kommit så långt att det inte behövs en särskild hållbarhetsdirektör och där hållbarhetsfrågorna ändå lever så starkt i organisationen. Frågorna diskuteras också i koncernledningen där jag rapporterar till HR-chef Roger Olofsson och Frank Fiskers är mycket engagerad.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024