Annons:

Funäsdalen får flyglinje från Stockholm

Inför den kommande vintersäsongen startas en flygrutt till norska Röros med transfer till Funäsdalen. Åtta miljoner kronor investeras under en treårsperiod.

Investeringar och ekonomiskt stöd på cirka åtta miljoner kronor gör att Funäsdalen och Röros kan utveckla samarbetet.
Planen är att premiärflygningen ska göras i december. En linje från Köpenhamn finns också med i planerna samt charter från andra europeiska destinationer nästa år.
– Flyglinjen till Röros har varit en av våra viktigaste milstolpar sedan vi inledde vår satsning för tre år sedan. Att vi nu har fått klartecken är oerhört glädjande för oss, våra investerare, hela destinationen och inte minst för våra gäster. Med flyget ger vi fler chansen att få uppleva riktigt bra skidåkning i ett av Sveriges mest snösäkra områden. Och med en restid på bara två timmar från Stockholm finns det stora möjligheter till kortsemestrar och det är något vi ser en stor efterfrågan på. Den nya flyglinjen är ett stort steg framåt för hela Funäsdalens utveckling, som gör att vi kan nå fler utomnordiska gäster, säger Kevin Kirk, vd för Funäsdalens Alpina AB.
Projektet finansieras av ett EU-stöd på 1,5 miljoner kronor, lika mycket från Härjedalens kommun och Länsstyrelsen tillsammans och 2 065 000 norska kronor i statliga medel. På norska sida har man dessutom fått ytterligare 2 065 000 norska kronor från Interreg, som arbetar med samarbeten över gränserna inom EU, och 990 000 norska kronor från privata investerare.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024