Annons:

Travel News testar twitter

Twitterepidemin har nått resebranschen. Många branschchefer som börjat kvittra verkar dock ha dålig uthållighet. Men för en journalist finns det guldkorn att hämta.

Plötsligt slog Twitter till. Obama, Madonna… alla skulle vara med på Twitter.
Så eftersom resebranschen alltid ligger i framkant gav sig Travel News in i leken. Jag publicerade mitt första twitterinlägg den 16 april och började jakten på andrabranschkvittrare.
Jag hittade ett gäng: Travelstarts Stephan Ekbergh, Ebookers Didrik von Seth, Vings Eivor Andersson, Travelstarts Magnus Lundin och Choice Hotels Petter Stordalen.
Hur spännande är det då att följa dessa personer via mobilen eller datorn? Hur mycket blir sagt på 140 tecken?
Det nedslående är att få verkar orkar tvittra särskilt ofta. Didrik von Seth verkar fokusera på att få ut budskap som rör hans engagemang i ECPAT, Eivor håller garden högt och hennes relativt få Twitterinlägg handlar bara om Ving. De flesta branschtwittrarna har också relativt få som följer dem, så kallade followers. Ett undantag är hotellkungen Petter Stordalen som följs av nästan 5 000 personer. Men så är det förstås kittlande med en norsk playboy som friskt blandar Choicepropaganda med glimtar från premiärvimmel.
En Twitterguru är Stephan Ekbergh med upp till 15 inlägg per dag. Bland hans followers finns  en hoper svenska e-handelsfolk och internationella kontakter. Ekbergh blandar affärsinsikter med personliga reflektioner över livet. Men hur orkar han? Svaret som TN fått är: ”Jag ser Twitter och blogg som två sidor av samma mynt. Det är min galenskapsventil. Det är inte svårt att hinna det som är kul.”  Går det att hitta bra branschnyheter på Twitter? Tja, Travelstarts beslut sig att stänga sin hotellsektion fick vi genom Twitter. Ving och Europeiska har Twitter som en ny marknadsförings- och informationskanal (men bara 419 respektive 94 followers). Kanske inte så dumt för berörda målgrupper, men lite trist för oss nyhetsjägare.
Men är jag själv är en värdig Twittermedlem? Tveksamt, 17 inlägg på en månad. Knappast godkänt.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024