Annons:

British Airways slopar inte första klass

British Airways tänker även fortsättningsvis satsa på First Class. Rubrikerna om motsatsen i början på juni berodde på att vd Willie Walsh misstolkades av brittisk press.    

I brittiska The Guardian och Daily Mail skrevs att BA slopar förstaklass på nya flyg till följd av minskad efterfrågan, uppgifter som även nådde svensk press inklusive Travel News. Dessa artiklar plockades senare bort från de brittiska onlineupplagorna.
Slopande av första klassavdelningen gäller dock bara för fyra nya Boeing 777-300 som levereras senare i höst. Dessa plan har sedan beställningen gjordes varit planerade att enbart ha business class (Club World).
– De trafikerar destinationer som Lusaka, Dar es Salaam, Orlando och Tampa där vi inte haft First Class de senaste åren, eftersom det inte har passat marknaden. Det har ingenting med vårt resultat i år att göra,  säger British Airways Nordeuropachef Peter Rasmussen.
På de allra flesta av BA:s 70 interkontinentala linjer kommer detsåledes  även i fortsättningen att erbjudas First Class.
– Vi arbetar faktiskt på en relansering och uppgradering av First senare i år, säger Rasmussen.

Kommentarer är stängda.