Annons:

SJ varslar 200 anställda

SJ har lämnat in varsel om uppsägningar av cirka 200 anställda på grund av arbetsbrist.

– På grund av effektiviseringsbehov och rådande lågkonjunktur behöver SJ vidta en rad åtgärder som bland annat innebär personalminskningar. I slutänden hoppas vi kunna minimera antalet uppsägningar, säger SJ:s kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren.
SJ har beslutat att minska sina påverkbara konstnader med omkring 15 procent i år och nästa år. Orsaken är att lågkonjunkturen påverkar resandet negativt och att tågpersontrafiken avregleras.
– Under våren har ett intensivt arbete pågått för att så långt det är möjligt lösa situationen via pensionserbjudanden, tjänstledigheter, uttag ur övertidsbanken med mera. Det räcker tyvärr inte helt och vi har därför för avsikt att varsla cirka 200 medarbetare. Det är viktigt att påpeka att det inte handlar om uppsägningar i det här läget, SJ:s strävan är att uttömma alla andra möjligheter, innan vi beslutar om uppsägningar. Vi arbetar tillsammans med de fackliga organisationerna för att komma fram till bästa tänkbara lösningar, säger Elisabeth Lindgren.
Beslut om eventuella uppsägningar kommer att tas i september.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024