Annons:

SAS startar PR-krig mot Ryanair

SAS har tröttnat på Ryanairs PR-attacker och går till motattack genom att säga att Ryanair har fel.

Ryanair meddelade nyligen att man är mycket punktligare än SAS och SAS svarade med ett pressmeddelande om att Ryanair har fel, skriver Flygtorget. Ryanair hänvisar till gammal statistik när de säger sig vara punktligast. Enligt statistik från maj var SAS det näst punktligaste flygbolaget i Europa, och Ryanair återfanns först på plats 33.
– Att Ryanair inte lyckas vara punktligare än så förvånar, eftersom de flyger från flygplatser på vischan, till flygplatser på vischan, där det ju inte finns så mycket annan flygtrafik. Dessutom har Ryanair medvetet luftigare tidtabeller. Man lägger på lite extra tid redan i sina tidtabeller för att sedan framstå som punktligare än man i själva verket är, säger SAS Sveriges presschef Niclas Härenstam.
Ryanair hävdar också att SAS tappar bort fler väskor än Ryanair.
– Det är ett under att väskor överhuvudtaget kommer bort med Ryanair, som flyger mellan punkt A till B, mellan två mindre flygplatser i Europa! SAS
däremot ingår i ett världsomspännande flyglinjenät med kanske flera omlastningar och via på de största flygplatserna, säger Niclas Härenstam.
SAS kommenterar också att Ryanair jämför sina priser minus betalningsavgifter, incheckningsavgifter, avgifter för prioriterad ombordstigning och bagageavgifter med SAS högsta pris.
SAS har fått positiva reaktioner på sitt pressmeddelande. En person ska ha skickat kommentaren ”På dem bara!”.
– Den typen av reaktioner från kunder och läsare av ett pressmeddelande är mycket ovanliga. Vi tror folk håller på att tröttna! säger Niclas Härenstam.

Kommentarer är stängda.