Annons:

City Airline får 1,5 miljoner av Kristianstad flygplats

Flygplatsen i Kristianstad har förlikats med City Airline, som nu får 1,5 miljoner kronor i ersättning för avtalsbrott.

Samarbetsavtalet parterna emellan innebar att flygplatsen hade ansvar för att samtliga nödvändiga tillstånd skaffades, men flygplatsen undlät att anmäla samarbetsavtalet till EU-kommissionen. I en förlikning får nu City Airline 1,5 miljoner kronor av flygplatsen som ersättning för den skada flygbolaget har lidit, enligt Kristianstadsbladet.
Förlikningen nåddes i slutet av maj efter att förhandlingar pågått i 18 månader. Förlikningsavtalet innebär att flygbolaget och flygplatsen avskriver de skulder de har mot varandra. Ersättningsbeloppet ska främst täcka kostnader som flygbolaget haft för att lease flygplan, personal och administration.
– Om du jämför med förra året, då hade vi krav på oss från Skyways på 17,5 miljoner kronor och ett okänt krav från City Airline som kunde bli 16 miljoner kronor. Det är stora summor. Nu har vi rett ut bägge dessa problem, det gör att vi vet den ekonomiska situationen, säger flygplatsens vd Timothy Ayris.
 – Alla som sitter i en sådan situation tänker tillbaka på hur det har varit och om det finns en politisk koppling. Men ur mitt perspektiv har det viktigaste varit att ha ett flygplatsbolag som fungerar, som har finanser. Så att komma överense med de två flygbolagen var det allra viktigaste, säger Timohty Ayris.
Flygplatsen tvistar också med sin förra vd Thomas Bengtsson.
– Det är en separat tingsrättsprocess, som inte har någon påverkan på flygplatsens ekonomi. Det är bra om vi kan få tillbaka pengarna, men det är inte detsamma som om någon annan har krav mot oss, säger Timothy Ayris.

Kommentarer är stängda.