Annons:

Nytt passagerarrekord för Norwegian

Norwegian gjorde ett nytt passagerarrekord i juni.

Sammanlagt nära 977 000 passagerare flög med Norwegian under juni månad. Det är ökning med över 130 000 personer och motsvarar 15 procent mer än i fjol.
– Trafikutvecklingen under första halvåret 2009 har varit mycket god för Norwegian och vi kan återigen rapportera en månad med betydlig passagerartillväxt. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Juni månads passagerarrekord kommer dessutom innan sommarsäsongen sätter igång för fullt, vilket visar att våra kunder har förtroende för Norwegian, säger koncernchef Bjørn Kjos.
Passagerarantalet är också 31 000 fler än under det tidigare rekordet som sattes i maj i år. En stor del av tillväxten den här månaden kommer från de nya linjerna i Danmark samt ökande tillväxt på inrikestrafiken i Norge. Antalet passagerare ökade i Norge med 19 procent.
Kabinfaktorn sjönk dock med en procenehten till 79 procent. I Sverige var kabinfaktorn 80 procent. Yielden är också något lägre för juni i år, med 0,64 norska kronor jämfört med 0,65 norska kronor under juni i fjol.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024