Annons:

Strandsatta resenärer hemflugna via andra Ryanairlinjer

De svenska Ryanairpassagerare som blev strandsatta på Mallorca efter terrordådet förra veckan har kommit hem till Sverige.

De flesta har transporterats hem via andra Ryanairlinjer i Europa där flygbolaget stått för kostnaden. Vid en presskonferens på tisdagen ifrågasatte journalister varför Ryanair inte flugit ner något eget plan eller hyrt in ett externt flygplan för att ta hem passagerarna. Ryanairs marknadsansvarige för Norden, Erik Elmsäter, hävdade att det inte funnits några lediga plan inom flygplansflottan, eftersom det är högsäsong.
Lågkostnadsbolaget Norwegian, som också hade strandsatta passagerare på flygplatsen i Palma, valde däremot att skicka ner ett inhyrt plan för att hämta hem sina resenärer.  Det gjorde inte Ryanair och hänvisar till EU-förordningen.
– Antingen får resenärerna pengarna tillbaka eller så bokar vi om dem. De strandsatta på Mallorca har fått biljetter att ta sig hem via London eller andra rutter. Vissa som har hus på ön har valt att förlänga semestern, men huvuddelen av de svenska passagerarna är hemkomna, sade en stundtals pressad Erik Elmsäter.
Hans tidigare uttalande att staten har ett större ansvar än Ryanair att få hem passagerare vid terrordåd ville han inte upprepa.
Ryanair kommer även att öppna två nygamla destinationer från Stockholm-Skavsta i höst, vid sidan av tyska Memmingen som redan kommunicerats. Det är Oslo och Bryssel Charleroi som återkommer i linjelistan. Avgångarna till Paris fördubblas också från en till två gånger om dagen. I Oslo flyger man till den nya flygplatsen Rygge. Det tidigare försöket för några år sedan att etablera linjen Stockholm – Oslo Torp blev ett fiasko, eftersom den totala restiden blev för lång för många affärsresenärer. Erik Elmsäter tror dock att affärsresenärerna ska nu ska lockas mer av den nya linjen.
– Rygge ligger inte längre bort från Oslo än Gardemoen och ombord på Ryanairs bussar till Skavsta kan man jobba med hjälp av trådlöst internet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024