Annons:

Dansk SAS-personal går ner i lön

SAS danska kabinpersonal är beredd att gå ner i lön, men bara om all personal på flygningar till och från Köpenhamn är dansk.

Den danska kabinpersonalen går med på en lönesänkning om sju procent. Förutsättningen för det är dock att det bara får finnas dansk personal på SAS samtliga flygningar till och från Köpenhamn, skriver Jyllands-Posten enligt danska nyhetsbyrån Direkt och Børsen.
SAS koncernchef Mats Jansson gjorde nyligen utspelet om att SAS kan byta ut all dansk personal mot svensk efter att förhandlingar om besparingsåtgärder gått i stöpet. Nu kontrar det danska facket CAU med förslaget om bara dansk personal på danska flygningar.
– Om SAS anställer utländsk personal på flygningar till och från Danmark utöver det existerande antalet så faller lönesänkningen bort, säger Verner Lundtoft Jensen, förman för CAU.
Ledningen för SAS vill inte kommentera utspelet ännu.
– Vi har noterat att det har kommit ett utspel från den danska kabinpersonalen. Vi är i den sista fasen för offentliggörandet av vårt halvårsbokslut nästa vecka och vi har därför ingen kommentar för närvarande, säger SAS kommunikationsdirektör Claus Sonberg.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024