Annons:

Scandics resultat halverat första halvåret

Scandics rörelseresultat halverades nästan under årets första hälft.

Rörelseresultatet sjönk från 55,8 till 23,2 miljoner euro för Scandic under det första halvåret. Rörelsemarginalen minskade från 14,6 till 7,3 procent.
— Den globala ekonomiska krisen har haft en dramatisk effekt på företagens resande och 2009 har varit ett av de svagaste åren någonsin för hotellbranschen. Scandic har i denna tuffa marknad behållit sin starka marknadsposition och vår affärsmodell, geografiska spridning och kundmix har bidragit till att vi klarat konjunkturnedgången bättre än marknaden som helhet. Scandics positionering inom mellanklassegmentet, starka varumärke och kraftfulla lojalitetsprogram har bidragit till att vi på de flesta av våra marknader tagit marknadsandelar, säger koncernchef och vd Frank Fiskers.
Intäkterna under perioden januari till juni minskade från 383,2 till 318,0 miljoner euro. För jämförbara hotell samt vid oförändrade valutakurser minskade intäkterna med 12 procent. Beläggningsgraden minskade från 63,3 till 57,9 procent.
— Scandic initierade redan hösten 2008 kostnadsbesparingsprogram när vi såg att marknaden började försvagas. Besparingsprogrammen, som förväntas ge en helårseffekt 2009 på 32 miljoner euro, är nu fullt implementerade och vi har därmed kunnat kompensera delar av intäktsbortfallet 2009, säger Frank Fiskers.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024