Annons:

Dansk invasion i Sverige i juli

I juli ökade antalet danska övernattningar i Sverige med över 60 procent. Även Finland och Norge ökade starkt, med 25 respektive 20 procent.

– Ökningen har att dels att göra med valutaläget som gör Sverige billigt för närmarknaderna dels med att turisterna fortsätter att resa men väljer att inte resa lika långt bort i lågkonjunktur, säger Peter Terpstra, turismanalytiker på Tillväxtverket.
Totalt ökade antalet övernattningar på hotell, stugbyar och vandrarhem med 9 procent i juli för hela Sverige. Mest ökade de utländska gästernas övernattningar, 13 procent. De svenska övernattningarna ökade med 8 procent.
De första sju månaderna i år ligger antalet övernattningar på samma nivå som i fjol.
– Det är bra med tanke på att fjolåret var ett rekordår. Ökningen i privatresandet under sommaren har uppvägt årets nedgång för affärsresandet volymmässigt. Dock inte intäktsmässigt, eftersom privatresenärerna betalar mindre, säger Peter Terpstra. 
Generellt har alla regioner gått bra under sommaren. Nästan hälften av regionerna i Sverige uppvisade tvåsiffriga ökningar under juli. Bäst gick Kronobergs län med en ökning på 25 procent i juli, där de utländska gästnätterna ökade med 37 procent och de inhemska med 13 procent.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024