Annons:

SJ stoppar svarta börsen-biljetter

I dag inför SJ personaliga biljetter. Samtidigt integreras tågbolaget i Amadeus bokningsverktyg för företag.

Efter problem med att lågprisbiljetter köpts upp och sålts vidare på den svarta marknaden inför nu SJ personliga biljetter.
– Personliga biljetter gör det lättare för oss att informera resenärerna vid exempelvis förändringar i tidtabellerna och trafikstörningar. Genom att begära resenärsnamn i samband med bokning minskar dessutom möjligheterna till spekulativ andrahandshandel, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.
I ett första steg kommer biljetter med rörliga priser, resor som kan ombokas och resor som inte kan ombokas, att göras personliga. I ett andra steg kommer även övriga biljetter, däribland resor som kan återköpas, att göras personliga. Personliga biljetter innebär att resenärerna skall visa legitimation ombord för att biljetten skall vara giltig.
Amadeus meddelar också att SJ nu integreras i bokningsverktyget för företag.
”Nu blir det betydligt enklare för affärsresenärer att boka tågresor och att jämföra tåget med flyget på olika rutter. I den nya versionen av Amadeus resebokningsverktyg, Amadeus e-Travel Management för företag, är hela SJ:s utbud integrerat. SJ blir därmed det första nationella tågföretaget i världen som integreras fullt ut i Amadeus”, skriver Amadeus.
Tidigare har man kunnat boka SJ:s resor i Amadeus, men det har skett via en särskild applikation. Därmed har det varit svårt att jämföra flyget med tåget utifrån pris, avgångar och andra faktorer.
I den nya versionen av verktyget visas alla alternativ för flyg och tåg i samma gränssnitt. Resenären kan enkelt söka på pris, avgångstid eller ankomsttid och sedan välja de färdsätt som passar bäst, i bägge riktningar. SJ:s avgångar samt avgångar från andra operatörer SJ har avtal med blir tillgängliga via Amadeus e-Travel Management.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024